DAGBOEK

Een dagboek bijhouden, veel mensen doen het. Omdat ze dingen willen vasthouden, gebeurtenissen van zich af willen schrijven en ervaringen een plek willen geven. Schrijven over iets wat je bezighoudt lucht vaak op. Je kunt het dan beter loslaten en verder leven. Naar mate je ouder wordt neemt de behoefte toe, om terug te blikken naar vroeger en stil te staan bij goede en minder goede momenten. Je krijgt als het ware de neiging om de balans op te gaan maken. Diepe inzichten geven ruime uitzichten.

ERVARINGEN
Het is belangrijk dat we bepaalde ervaringen in ons leven met iemand kunnen delen. Met familie, vrienden of kennissen. Dat kan ons rust, evenwicht of nieuwe energie geven. Je kan de zin van bepaalde gebeurtenissen gaan zien. We kunnen moeilijke momenten beter verwerken of ze een plaats geven in ons leven en van de goede momenten kunnen we meer genieten. Bovendien kunnen anderen een hoop leren van onze ervaringen.

BLOED ZWEET EN TRANEN
Mijn levensboek heeft mij heel wat bloed, zweet en tranen gekost. Op het moment dat je achter de computer of schrijftafel zit, beleef je het opnieuw. Voor mij werkte het heel verhelderend. Mensen zeggen dat het goed is om dingen van je af te schrijven. In mijn geval is dit zeker zo.

RODE DRAAD
Voor mij persoonlijk is 'De Groene Baret' de rode draad in mijn leven. Als vrijwilliger ging ik naar de speciale opleiding in Roosendaal. Het 'Korps Commando Troepen', pittige tijd; discipline en karaktervorming door steeds weer grenzen te verleggen. De Groene Baret was voor mij de basis voor verdere levensloop. Zaadjes werden gelegd; heel veel dank aan instructeurs.

ZWARTE DRAAD
Het overlijden van ouders, familieleden, vrienden en bekenden is helaas de zwarte bladzijde van mijn boek. Maar ook afscheid nemen van vertrouwde situaties. Vriendschappen en contacten die elders zijn opgebouwd. Loslaten; afscheid nemen doet pijn!

ZILVEREN DRAAD
Het leven is als een zilveren draad. Steeds meer knoopjes komen erin die je moet zien te ontwarren. Ben je daarin geslaagd dan heb je een waardevol sieraad

LESPROGRAMMA
Ieders leven wordt in meer of mindere mate gekenmerkt door een rode- zwarte- en zilveren draad. Onze ervaringen kunnen we zien als het lesprogramma op onze Aardeschool. De mensen die we tegenkomen zijn onze leraren en dat is een nieuw besef. Ervaringen van gisteren en de keuze van vandaag is bepalend voor de dag van morgen.

© 2017 - 2019 MIJN LEVENSBOEK