MAP / RIEN STEGMAN

BOEK COMMANDO

Precies 40 jaar na het behalen van hun behalen van de groene  baret verschijnt van de hand van de auteurs het boek Commando. Vier jaar van onderzoek en schrijven is hieraan vooraf gegaan. De lezer wordt meegenomen in het  verhaal over de ontwikkeling van de Elementaire Commando Opleiding van het Korps Commandotroepen door de historie van het Korps heen. Beginnend in Schotland 1942 tot het heden.

Dit boek geeft een uniek overzicht van deze zware opleiding waarin de specifieke karaktereigenschappen waarover een commando moet beschikken worden getraind en getest. Naast een historisch overzicht bevat het ook een uitgewerkt dagboek dat de auteurs hebben bijgehouden tijdens hun eigen commando-opleiding in het najaar van 1974. Het boek geeft daardoor niet alleen inzicht in de totstandkoming en ontwikkeling van de Elementaire  Commando Opleiding, maar geeft ook een inkijk in de opleiding zelf.

Commando kent een uitgebalanceerde samenstelling van feiten, verhalen en anekdotes, verslagen van ooggetuigen, unieke foto's, tekeningen en documenten.

Maak een Gratis Website met JouwWeb